Ještě v polovině minulého století byly lednice nejen v českých domácnostech luxusem, který si mohli dovolit pouze vyvolení, ale s postupem času se začalo jednat o nezbytnost, která do kuchyně prostě neodmyslitelně patří. Konec konců, jedná se o nejúčinnější způsob, jak doma, ale třeba i někde na provozu, uchovávat potraviny dlouhodobě čerstvé. Vzhledem k tomu, že výběr ledniček je dnes skutečně velice bohatý, může si dnes vybrat tu pravou opravdu každý.
tři chladničky

Levnější typy

V případě, že nemáte na vyhazování a počítáte každou korunu, můžete si pořídit lednice v nižší cenové kategorii. To neznamená, že by se za každou cenu muselo jednat o nějaký šunt, ale musíte se smířit s tím, že nebude zrovna největší. Malé chladničky jsou totiž zdaleka nejlevnější, ovšem to není jejich jediná devíza. Díky své velikosti jsou daleko skladnější, takže majitelé menších kuchyní si mohou mnout ruce. Takový typ ledniček se navíc nehodí pouze do domácnosti, ale dá se využít třeba v kanceláři nebo třeba v ordinaci praktického lékaře.
voda v lednici

Dražší spotřebiče

Lednice, které stojí od desíti více už jsou samozřejmě daleko větší. To znamená, že do nich můžete uložit více potravin najednou a nemusíte tak chodit nakupovat potraviny skoro každý den. Navíc jsou většinou opatřeny i mrazákem, kde je vhodné skladovat například maso nebo jídlo, které je nutné udržet v čerstvosti delší dobu a které by se v normální lednici mohlo po pár dnech začít kazit. Krom klasických chladniček se dají dnes již běžně koupit i americké modely, které jsou daleko větší a dražší, ale na druhou stranu poskytují ještě o něco více úložiště a mají dokonce i různé funkce, které vám mohou usnadnit život v kuchyni. Americké lednice například umí vyrábět ledovou tříšť nebo limonády. Není to nic složitého, stačí mít ty správné komponenty. Nemusíte se pak už zaobírat tím, co budete pít. Prostě si stisknutím jediného tlačítka nalijete džus vyrobený vaší lednicí.